Τι σχέση έχει ο Δίσκος της Φαιστού με τους … Εξωγήϊνους;
Μερικοί ευφάνταστοι οπαδοί των εξωγήινων, προκειμένου να εντυπωσιάσουν τον κόσμο, λένε ότι ακόμη και ο περίφημος «Δίσκος της Φαιστού» έγινε από εξωγήινους! Ας δούμε, λοιπόν, τι απαντά σε όλους αυτούς ο γνωστός ερευνητής του ελληνικού αλφαβήτου και ιδίως της Γραμμικής Α΄και Β΄ κ Βασίλειος Κατσιαδράμης σε επιστολή, που έστειλε ο ίδιος προς την ιστοσελίδα μας.
Ο κ Βασίλειος Κατσιαδράμης (αριστερά) καθώς παραλαμβάνει τιμητική περγαμηνή, για το σύνολο του επιστημονικού του έργου, από τον Άγγελο Παν. Σακκέτο (δεξιά), ως εκπρόσωπος του «Εκδοτικού οίκου Σακκέτου», που διοργάνωσε ειδική τιμητική βραδυά την 26ην Μαΐου 2008, σε ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, όπως ο φιλόλογος καθηγητής κ Αντώνιος Ατωνάκος, που παρακολουθεί στο μέσον.ΕΙΝΑΙ γνωστό, ότι ο δίσκος της Φαιστού, είναι ένας μικρόςπήλινος δίσκος, όπου έχουν τυπωθεί και από τις δύο πλευρές με κινητά στοιχεία σε σπειρωτή διάταξη σύμβολα της ιερογλυφικής γραφής, όπως ανθρώπινες μορφές, πουλιά, ζώα, φυτά, καράβια κ.ά. Το κείμενο δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί, ενώ οι μελετητές υποθέτουν ότι ο περίφημος δίσκος κατασκευάστηκε στη Φαιστό και περιέχει ύμνο για κάποια άγνωστη θεότητα. Η φορά της γραφής είναι από τα δεξιά προς τα αριστερά. Χρονολογείται γύρω στα 1600 π.Χ. και ανακαλύφθηκε το 1908 από τον Περνιέ στους αποθέτες της βόρειας πτέρυγας του ανακτόρου.
Επειδή, όμως, μερικοί ευφάνταστοι οπαδοί των εξωγήινων, προκειμένου να εντυπωσιάσουν τον κόσμο, λένε ότι ακόμη και ο περίφημος «Δίσκος της Φαιστού» έγινε από εξωγήινους, ας δούμε τι απαντά σε όλους αυτούς ο γνωστός ερευνητής του ελληνικού αλφαβήτου και ιδίως της Γραμμικής Α΄ και Β΄ κ Βασίλειος Κατσιαδράμης σε επιστολή, που έστειλε ο ίδιος προς τον γράφοντα:«Στις 3 Ιουλίου 1908 ο Λουίτζι Περνιέ (Luigi Pernier), Ιταλός αρχαιολόγος, κατά την διάρκεια ανασκαφών στην Φαιστό ανεκάλυψε τον πασίγνωστο Δίσκο της Φαιστού. Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένας άριστα διατηρημένος, ενεπίγραφος Δίσκος, διαμέτρου 165 χιλ και πάχους 20 χιλ περίπου, από ψημένον πηλό με σφραγίσματα και στις δύο όψεις του. Θεωρείται δε το πρώτο τυπογραφικό κείμενο. Μεγάλος αριθμός εργασιών έχει γραφεί για τον Δίσκο της Φαιστού, από το πώς κατασκευάσθηκε, πώς τον έγραψε ο γραφέας κλπ ενώ εξ ίσου πολλές προσπάθειες έγιναν μέχρι τώρα για την αποκρυπτογράφησι του κειμένου χωρίς να γίνη αποδεκτή καμία από την επιστημονική κοινότητα. Ενδεχομένως μία από αυτές που έχουν έως τώρα προταθεί να είναι η σωστή, αλλά επειδή ο Δίσκος της Φαιστού είναι το μοναδικό κείμενο του είδους δεν μπορεί να ελεγχθή η αξιοπιστία καμίας μέχρις στιγμής αποκρυπτογραφήσεως. Αι αποκρυπτογραφήσεις καλύπτουν γλώσσες από την Ελληνική έως την Ετρουσκική, την Λατινική, την Σημητική κλπ ή και την αναμιξή των. Το δε σύστημα γραφής των σφραγίδων καλύπτει όλα τα απαντώμενα είδη από το Αλφαβητικό, το συλλαβικό, το εικονογραφικό ή και το συλλαβοεικονογραφικό, ο δε Δίσκος για πολλούς επιστήμονες θεωρείται Ελληνικός, αλλά υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι του αποδίδουν ξένη καταγωγή.Διάφορες ερμηνείες έχουν προταθεί από Πανεπιστημιακούς ή ιδιώτες ερευνητές και καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ανθρωπίνων δραστηριοτήτων όπως Νόμους, Θρησκευτικούς Ύμνους, την κατασκευή αεροστάτου για να δραπετεύση ο Δαίδαλος, την μύησι του Ηρακλέους και τους Άθλους του, αστρονομικές και ζωδιακές αναφορές, ταξίδι στην Αμερική, τις θέσεις των πλανητών του Ηλιακού συστήματος και των αστερισμών του ουρανού, ιστορικά γεγονότα ή αναφορές για την επίσκεψη UFO στην Γη κλπ. Αφού όμως δεν είναι εύκολο να αποδειχθούν οι διάφορες ερμηνείες, λόγω της μοναδικότητος του Δίσκου, πέρα από το πόσο αντικειμενικά είναι τα στοιχεία, που παραθέτει ο κάθε ερευνητής, εκ του αντιθέτου δεν μπορούν και να απορριφθούν για να μιλήσουμε με μαθηματικούς όρους. Το ερώτημα λοιπόν, που εγείρεται εν προκειμένω και για την κάθε μια αποκρυπτογράφησι, δεν είναι αν είναι σωστή ή όχι, αλλά το πόσο πιθανή είναι .Αθήνα 13 Οκτωβρίου 2008Βασίλειος Π. Κατσιάδραμης»Από την ιστοσελίδα του κ.